Letní dětská univerzita 2018

V termínu 6. - 10. srpna 2018 proběhl druhý ročník Letní dětské univerzity ČZU v Praze na téma Máme rádi les.

V rámci programu se děti interaktivní a zábavnou formou seznámily s lesem, jeho prostředím, myslivostí a dozvěděli se spoustu zajímavých informací.

Účastníci se podívali do Zookoutku v Malé Chuchli, kde měli možnost krmit zvěř, pohladit si daňka, jelena, muflona a na vlastní oči vidět psíka mývalovitého. Navštívili také Arboretum v Kostelci nad Černými lesy. V Únětickém údolí rozeznávali květiny a stromy.

V průběhu celého týdne pro ně byly připravené hry, které je naučily, jak probíhá naháňka, jaké jsou tradice a zvyky myslivců a jak se sází a kácí les. Po celém týdnu byla pro děti připravená stopovaná, která se nacházela v krásném prostředí Libosadu

Na konci kurzu za své nově nabyté znalosti získaly děti diplom a dáreček. Již teď se těšíme na další ročník tohoto oblíbeného kurzu.

 

Projekt je realizován s podporou Ministerstva zemědělství ČR.

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.