O pohár rektora 2023

Dne 7. 11. 2023 Spolek myslivců při FLD ČZU v Praze pořádal již tradiční střeleckou soutěž “O Pohár rektora ČZU“. Soutěže se zúčastnili studenti ze Středních lesnických škol ve Šluknově, Trutnově, Písku a také mnoho studentů z Fakulty lesnické a dřevařské ČZU v Praze. Dokonce dorazili i studenti z Technické univerzity ze Zvolena a Slovenské polnohospodařské univerzity v Nitře, soutěž se tak díky nim stala mezinárodní. Obsazena byla i kategorii hostů, ve které soutěžili zaměstnanci škol a partneři soutěže. Akce se konala na střelnici Mělník – Chloumek. Zahájení proběhlo za slavnostních fanfár členů Trubačského půlkruhu FLD ČZU v Praze, úvodní slovo pronesl pověřený vedoucí Katedry myslivosti a lesnické zoologie doktor Miloš Ježek a organizační záležitosti představil předseda Spolku myslivců při FLD ČZU Adam Polák. Soutěžilo se ve dvou disciplínách, a to trap a compak sporting. Obě disciplíny se střílely současně. Celý den se nesl v pozitivním duchu nejen díky pěknému podzimnímu počasí, ale i skvělému zázemí, které připravil správce střelnice Bc. Martin Parák. 

Slavnostního ukončení se zúčastnil osobně pan děkan Fakulty lesnické a dřevařské ČZU v Praze profesor Róbert Marušák, který byl potěšen hojnou účastí soutěžících. Soutěže se v letošním roce účastnilo rekordních 70 střelců. V kategorii studentek středních škol se na 1. místě umístila Jindřiška Sluková (SLŠ Šluknov) s celkovým počtem 10 bodů. V kategorii studenti středních škol se na 3. místě umístil Jan Kadler (SLŠ Písek) s celkovým počtem 33 bodů, na 2. místě se umístil Michal Čuda (ČLA Trutnov) s celkovým počtem 34 bodů, na 1. místě se umístil Roman Vaněk (ČLA Trutnov) s celkovým počtem 38 bodů. V kategorii studentky vysokých škol se na 3. místě umístila Vendula Vytlačilová (FLD) s celkovým počtem 13 bodů, na 2. místě Gabriela Hamouzová (FLD) s celkovým počtem 16 bodů a na 1. místě Irena Nevyhoštěná (FLD) s celkovým počtem 24 bodů. V kategorii studenti vysokých škol se na 3. místě umístil Matěj Vokoun (FLD) s celkovým počtem 35 bodů, na 2. místě Martin Čech (FLD) s celkovým počtem 37 bodů, na 1. místě Vojtěch Pešička (FLD) s celkovým počtem 40 bodů. V kategorii hostů se na 3. místě umístil Martin Kábrt (doprovod ČLA Trutnov) s celkovým počtem 30 bodů, na 2. místě Jan Krebs (doprovod SLŠ Šluknov) s celkovým počtem 31 bodů a na 1. místě Ing. Tomáš Škaryt (absolvent ČZU) s celkovým počtem 33 bodů.  

Po vyhlášení výsledků, předání pohárů, diplomů a hodnotných cen předseda Spolku myslivců při FLD ČZU poděkoval všem zúčastněným za přátelskou atmosféru v průběhu celého dne, střelnici za umožnění uspořádání této soutěže, členům Spolku myslivců při FLD za organizaci a trubačům. Na závěr poděkoval za podporu akce rektorovi České zemědělské univerzity profesoru Petru Skleničkovi, Fakultě lesnické a dřevařské ČZU a partnerům fakultních studentských akcí, kterými jsou Arcibiskupské lesy a statky Olomouc, Jihozápadní dřevařská a společnost Wood & Paper. 

Již nyní se těšíme na další ročník, na který jste opět srdečně zváni.  

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.